Sunday, February 1, 2009

Smile, breath and go slowly

“Smile, breath and go slowly.” - Thich Naht Hanh, Vietnamese Zen Buddhist monk

Acum, pe bucati:
“Sometimes your joy is the source of your smile, but sometimes your smile can be the source of your joy.” - de acelasi autor; s-a demonstrat experimental ca zambetul poate genera buna dispozitie, nu doar invers. In plus, o persoana bine dispusa e intotdeauna mai agreabila si mai eficienta decat una posomorata.

Respiratia - aici e cam evident, nu? :) - echivalent cu zicala: "I: Cum urci 1000 de trepte? R: Treapta cu treapta". E o tactica de a aborda obiective ce par indepartate daca privim finalitatea. Privind de fiecare data nu la greutatea de a ajunge la capat, ci la urmatorul pas pe care trebuie sa-l facem, intr-un final vedem si linia de sosire. Respiratia e o metafora despre cum sa savurezi fiecare pas pe care il faci.

Partea cu "Mergi incet" da ritmul pentru atingerea obiectivelor relativ dificile/realizabile pe termen lung; in general, entuziasmul initial consuma energia si poate duce la renuntare cand sunt intalnite noi obstacole neprevazute initial; ca si la maraton, o data ce partea esentiala din drum a fost parcursa, ritmul poate fi accelerat.

Inspirat dintr-un articol de pe zenhabits.net

No comments: